2013 m. rugsėjo 21 d., šeštadienis

Spaghetti su tigrinėmis krevetėmis ir saulėje džiovintais pomidorais



Jau seniai nieko nerašiau savo blogge...
 Tik nepagalvokite, kad tiek laiko nieko negaminau! Ne ne, viskas yra tiesiog neturėjau kada prisėsti ir sumest receptų su foto... Tačiau dabar va, prisėdau;) Tai, kad po truputi viską sudėsiu.

Kai pabosta kasdienis maistas t.y. sriubos, kotletai, kepsniai ir t.t. norisi ko nors įdomesnio.
Tada į rankas griebiam sunkiąją artileriją - krevetes! Tokie patiekalai puikia tinka vakarienei, kada norima atsipūsti nuo darbų, kai norima tiesiog mėgautis skaniu maistu ir taure gero vyno.
Taigi, mūsų pasilepinimas;)





Reikės:
400 g. tigrinių krevečių;
5-6 saulėje džiovintų pomidorų;
3-4 skil česnako;
1 baltą svogūną;
saujos pasmulkintų krapų bei petražolių;
geros saujos tarkuoto fermentinio sūrio;
šaukštą tarkuoto Džiūgo;
apie 20 g sviesto;
400 ml grietinėlės;
spaghetti makaronų;
2 šaukštai balto vyno;
druskos, pipirų.




Gaminimas:
1. Įkaitintoje keptuvėje išlydome sviestą, tada įdedame supjaustytą svogūną (labai svarbu, kad būtų supjaustyta gražiai, viens prie vieno, na bent jau aš visada turiu tokį reikalavimą svogūnų pjaustymui).
2. Po keliu min sudedame juostelėmis supjaustytus saulėje džiovintus pomidoriukus.
3. Dar po poros min sudedame tigrines krevetes, tada įpilame 2 šaukštus balto vyno ir leidžiame jam išgaruoti (tiesiog neuždarykite keptuvės dangčiu). 
4. Po kokiu 10 min įdedame pasmulkintą česnaką, ir užpilame viską grietinele. 
5. Kai grietinėle pradės tirštėti tada sudedame sūrį, krapus, petražoles, pagardinam druska bei pipirais. 
6. Dar pora min ir viskas!
Tiesa per tą laiką turėjote išsivirti spaghečius, kaip - yra parašyta ant pakuotės.


Ir vuolia... Karališka vakarienė garuoja ant stalo!
Be abejo skanauti reikia geroje kompanijoje su taure vyno ;)

SkanauS




















Komentarų nėra:

Rašyti komentarą