Kaip esu minėjusi, vištieną mes labai mėgstame. Tačiau, kad ji nepabostų, reikia ja paįvairinti, ką ir stengiuosi daryti;)
Taigi krūtinėlės suktinukai pagal mane.
Reikės:
2 vnt vištienos krūtinėlių;
250-300 g. pievagrybių;
apie 60 g. fermentinio sūrio;
2-3 vnt saulėje džiovintų pomidorų;
2-3 skil česnako;
1 didelio balto svogūno;
250 ml grietinėlės;
druskos, pipirų, kario;
kmynų, sezamo;
šviežių pasmulkintų krapų bei petražolių;
2-3 lapeliai šviežio baziliko;
40 g sviesto;
Gaminimas:
Vištienos paruošimas:
1. Vištienos krūtinėles perpjauname (man iš vienos puselės gavosi po 3 vnt, viso 6).
2. Kiekvieną gabaliuką pamušame iš abiejų pusių.
3. Pasūdome, pagardiname pipirais ir kariu. Paliekame nakčiai šaldytuve.
Įdaro paruošimas:
1. Pievagrybius bei svogūną supjaustome.
2. Pasmulkiname česnaką ir saulėje džiovintus pomidorus.
3. Įkaitiname keptuvę, įdedame sviesto, svogūną bei česnaką. Kepame apie 5-7 min.
4. Tada suporuojame į keptuvę pievagrybius, ir kepame apie 15 min. Kart nuo karto pamaišant.
5. Po to pasūdome bei pagardiname pipirais.
6. Įdedame pasmulkintus saulėje džiovintus pomidoriukus ir įpilame 3 šaukštus grietinėlės. Dar 2-3 min pakepam maišant ir išjungiame keptuvę. Pabarstome smulkintais krapais, petražolėmis bei baziliku. Gerai išmaišome ir paliekame ramybėje.
Susukimo procesas:
1. Ant pamuštos vištienos krūtinėlės dedame tarkuoto sūrio, pievagrybių įdaro, susukame ir persmeigiame medinių smeigtukų (ant foto puikiai matosi ką turiu omeny;)))
2. Susuktus suktinukus pabarstome kmynais bei sezamu.
3. Įkaitiname orkaitę 160 laipsnių ir pašauname suktinukus keptis, maždaug 15-20 min.
4. Pabaigoje užpilame grietinėlę, pabarstome krapais bei petražolėm ir paliekame dar 10 min orkaitėje.
Ir vuolia viskas paruošta!!!
Mes šį kartą valgėme su bulvių koše ir netikru Cezariu (salotų receptas čia) . Dėl bulvių košės recepto net nežinau, manau visi žino;)
Tiesiog tikslumui ( pusė puodelio karšto pieno, 1 kiaušinis, 50 gr. sviesto - ir viskas;))
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą