2013 m. rugpjūčio 9 d., penktadienis

Baravykai grietinėlės padaže


Vasara gauname tiek daug gėrybių iš miško. O ir tai ką galime padaryti iš jų, išvardinti būtų sunku, kadangi receptų visa begalybė;)





Reikės:
šviežių baravykų;
1 vnt balto svogūno;
3-4 skil. česnako;
grietinėlės;
sviesto;
gerą saują šviežių krapų bei petražolių;
druskos, pipirų.






Gaminimas:
1. Svogūną ir grybus supjaustyti. Česnaką bei žalumynus pasmulkinti.
2. Įkaitinti keptuvę, įdėti sviesto ir palaukti kol ištirps. Sudėti svogūną bei česnaką. Leisti truputi pakept.
3. Įdėti grybus, sumažinti ugnį ir uždaryti dangčiu. Kepti maždaug 15-20 min kart nuo karto pamaišant.
4. Kai jau matysite, kad grybai beveik paruošti, pasūdykite bei pagardinkite pipirais. Užpilkite grietinėlės, pabarstykite krapais bei petražolėm ir kepkite tol, kol grietinėlė sutirštės. 


Patiekti galima su šviežiomis virtomis bulvėmis arba keptomis orkaitėje. Arba tiesiog su skania duona;)
Skanaus! 











Komentarų nėra:

Rašyti komentarą