2013 m. liepos 21 d., sekmadienis

Lietiniai su kumpiu ir sūriu, grietinėlės padaže...





Lietiniams pasigaminti reikės:
2 kiaušiniai;
2 šaukštai aliejaus;
1 šaukštas cukraus;
1 žiupsnelis druskos;
600 ml vandens;
350 gr. miltų;
aliejaus lietiniams kepti.


Gaminimas:
1. Kiaušinius lengvai išplakame su 2 šaukštais aliejaus, cukrumi ir druska.

2. Į dubenį su kiaušinių plakiniu įpilame trečdalį vandens ir sumaišome. Suberiame visus miltus ir išmaišome tešlą - ji turi būti pakankamai tiršta. Tada po truputį supilame likusį vandenį ir maišydami tešlą suskystiname.
3. Kepame lietinius gerai įkaitintoje keptuvėje. Negalima perkepti, jie turi išlikti elastingi ir minkšti, nes į juos vyniosime įdarą. 



Įdarui pasigaminti reikės:

apie 300 gr. tradicinės virtos dešros (aš naudojau "Mažylių" );
apie 250 grsurio;
20 gr. sviesto;
svogūno;
druska, pipirai;
2 šaukštai majonezo;
1 šaukštas pomidorų padažo;
grietinėlė;
sauja šviežių krapų.
(truputį sunku tiksliai pasakyti kiek ko, kadangi viską dėdu iš akies)


Gaminimas:
1. Svogūną nulupame ir supjaustome ilgesniais šiaudeliais. Įkaitiname keptuvę, išlydome sviestą ir sudedame svogūnus. Kepame, kol suminkštės bei taps šviesiai rudi.
2. Dešrą bei sūrį sutarkuojame burokinę tarką.
3. Kai pakepinti svogūnai atvės, tada sumaišome juos su sutarkuotu sūriu bei dešra. Pagardiname viską druska, pipirais, įdedame pora šaukštu majonezo,pomidorų padažo, išmaišome ir galime susukti blynus. 
4. Susuktus blynelius trumpai apkepiname keptuvėje, tam, kad įgautų rudo atspalvio.
5. Veliau visus pakepintus blynelius sudedame į karščiui atsparų indą, užpilame grietinėlę ir pašauname į įkaitintą 170 laipsniu orkaitę, maždaug 20 min, reikia stebėti grietinėlę. 
6. Paskutinis veiksmas, apibarstymas krapais.



Skanaus!






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą