Tai buvo mūsų pirmi rinkti grybai šiemet;) Po darbo užsimanėm keptų voveraičių, tai teko nuvažiuoti į mišką.
Galutinis rezultatas lėkštėje buvo laabai skanus!
Reikės:
voveraičių;
1 balto svogūno;
3-4 skil česnako;
50 gr. sviesto;
šviežių krapų, petražolių;
250-300 ml grietinėlės;
druskos, pipirų.
Gaminimas:
1. Grybus nuvalyti, išplauti ir supjaustyti. Mažesnių pjaustyti nereikia, bus tik gražiau ir įdomiau valgyti. Sudedame grybus į puodą, užpilame vandeniu ir pastatome ant ugnies. Kai užvirs, sumažiname ugnį, pasudome ir paliekame dar 7 min.
2. Tuo tarpu nulupame svogūną ir supjaustome, česnaką pasmulkiname.
3. Įkaitiname keptuvę, išlydome sviestą ir sudedame supjaustytą svogūną bei česnaką.
4. Kai grybai pavirs reikiamą laiką, perdedame juos į keptuvę, išmaišome viską ir paliekame troškintis, maždaug 20 min.
5. Veliau įpilame grietinėles ir paliekame dar 7 min.
6. Pabaigoje įdedame pasmulkintus šviežius krapus bei petražoles.
Bulvių kepimo receptą nerašau, kadangi visos tikrai žino, skiriasi tik prieskoniai;)
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą