Skani, gurmaniška... ir be galo pamėgta mūsų šeimynos;) Kai nežinau, kokia sriubą išvirti visada grįžtų prie šitos. Dar neturėjome to jausmo, kad "oj nee... nenoriu, atsibodo..." Pagal mane tai ši sriuba yra tinkanti gaminimui ir žiema ir vasara. Turiu omeny tą, kad pvz šaltibarščiai žiema nelabai tinka, kadangi lauke šalta ir valgant sriubą norisi sušilti;)
Trintų pievagrybių sriuba pagal Inesa ;)
Reikės:
600-700 gr. pievagrybių;
2 morkas;
2 svogūnus;
grietinėlės 36% riebumo;
saują šviežių krapų bei petražolių;
4 skil. česnako;
mėlynojo pelėsinio sūrio;
pusę batono (skrebučiams pasidaryti);
50 gr. sviesto;
druska, pipirai;
1 kubelio grybų sultinio.
Gaminimas:
1. Pasidaryti skrebučių.
2. Supjaustyti pievagrybius, morkas, svogūnus.
3. Pasmulkinti česnaką bei pelėsinį sūrį.
4. Įkaitinkite keptuvę, įdėkite sviesto, svoguną bei česnaką. Kepkite kokias 5-7 min.
5. Veliau sudedame pievagrybius. Kepame kol išsiskirs sultys, tada pasūdome bei pagardiname pipirais. Toliau kepame. Žodžių iki tol, kol bus paruošti;)
6. Tuo tarpu pasmulkiname žalūmynus.
7. Morkas įdedame į puodą ir uzpilam maždaug 1 l vandens. Kai užvirs įdedame kubelį.
8. Kada morkytės suminkštės, tada visą keptuvės turinį perkeliam į puodą. Tačiau, aš prieš tai, pora samtelių vandens iš puodo pavogiu, tam, kad sriubytė nebūtų per skista, bet kad turėtume atsargai vandes jeigu kartais būtų per tiršta.
9. Viską sublenderiuojam, užpilam grietinėlės, įdedam krapų bei petražolių, ir pabaiga;)
(ant sriubos pabarstome skrebučių, sūrio bei žalūmynų)
Šiandien man sunkiai rašosi, todėl soriuka jeigu ką nelabai aiškiai aprašiau.
Rašykite, klauskite tikrai paaiškinsiu ir padėsiu;)
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą