2013 m. liepos 21 d., sekmadienis

Vištienos krūtinėlė grietinėlės padaže


Vištienos krūtinėlė... mm!
Ar gi atsirastų tokių, kurie nevalgytų krūtinėlės? Kuriems jį būtų neskani? Manau, kad tikrai ne;) 
Su šią mėsytę yra tiek daug gerų receptų, visa begalybė. Tai vat ir aš stengsiuos kuo daugiau išmėginti ir pasidalinti receptais su mano tinklaraščio lankytojais;)




Reikės:
4 vnt vištienos krūtinėlių;
druskos, pipirų;
kario (apie šaukštelį);
majonezo 1 šaukštą;
šviežių krapų, petražolių;
300 ml grietinėlės (aš naudojau 36% riebumo);
3 skl. česnako;
50 gr. sviesto.


Gaminimas:
1. Vištienos krūtinėlę užmarinuojame druska, pipirais, kariu, majonezu, tai pat pasmulkiname česnaką, viską gerai išmaišome ir lengva įtriname krūtinėles. Paliekame per naktį ramybėje.
2. Įkaitiname keptuvę ir išlydome sviestą, sumažiname ugnį ir išdedame krutinėles ant keptuvės. 
3. Tuo tarpu įkaitiname orkaitę 170 laipsnių.
4. Kai krūtinėlės apkeps iš abiejų pusių, tačiau tik tam, kad įgautų rudo atspalvio, perkraustome jas į stiklinį karščiui atsparų indą.
5. Užpilame grietinėlę ir pašauname į orkaitę, tol kol grietinėlė pradės burbuliuoti.
6. Tada apibarstome pasmulkintais krapais ir petražolėm, ir paliekame dar 7 min pasikepti orkaitėje. 


Ps. (garnyrui galima naudoti ką tik norite - salotas, ryžius, makaronus, bulves, bulvių košę, na žodžiu fantazijos reikalas;)).


Skanaus! 





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą