2013 m. liepos 21 d., sekmadienis

Cheesecake – sūrio pyragas su uogomis;)


Skaniai sekmadieniausim ! 

Sūrio pyragas su uogomis;) Dariau pagal Beatos receptą http://www.beatosvirtuve.lt/blog/recipes/cheesecake-surio-pyragas-su-zemuogemis/ , tačiau, kaip matote vietoje žemuogių panaudojau visą uogų asortį - avietes, trešnes bei mėlynes.







Reikės:
180 g. avižinių sausainių (aš naudojau pačius papraščiausius, galima dėti net su šokolado gabaliukais);
30 g. sviesto (aš dėjau apie 50 g.);
500 g. maskarponės sūrio;
500 g. rikotos sūrio;
150 g. cukraus;
5 trynių;
3 baltymų;
1 citrinos sulčių;
druskos (apie puse šaukštelio);
2 šaukštų cukraus (uogų tyrelei);
1 litro uogų (galima dėti ką tik norite žemuoges, mėlynes, trešnes, avietes, braškes, serbentus, žodžių fantazijai nėra ribų!).


Kepame pyragą:
1. Sausainius sumaigome, kad pavirstų trupiniais. Trupinius dedame į torto formą (aš naudojau 24 cm skersmens) atsegamu dugnu ir palaistome lydytu sviestu. Prispaudžiam, kad lygiai ir vienodai pasidengtų dugnas (šiai procedūrai aš naudojau tokį įrankį su kuriuo sutriname bulves darant bulvių košę). Jie nebus labai sulipę, nes sviesto nedaug, bet to užtenka.
2. Trynius sumaišome su 100 g. cukraus. Tada sudedame maskarponę ir rikotą, sumaišome, kad išeitų vientisa masė. Gali prireikti mikserio, tačiau per daug su juo nesiduokite. Supilkite citrinos sultis, pasūdykite.
3. Kiaušinių baltymus išplakite iki beveik standžių putų, jas po truputį įmaišykite į sūrio masę.
4. Orkaitę įkaitinkite iki 170 laipsnių.
5. Pilkite sūrio masę ant trupinių ir šaukite kepti apie 50 minučių. Masė truputi pakils. Išjunkite kaitrą, kai viduriukas dar bus truputį minkštas. Tada leiskite atvėsti.
6. Pusę uogų sutrinkite su cukrumi (aš tai dariau su blenderiu), išspauskite truputį citrinos sulčių (kiek teko girdėti dauguma nebenori dėti citrinos sulčių, nes galvoja, kad bus rūgštoka, žinokite ne, atvirkščiai citrinos sultys leidžia labiau išsiskleisti kitiems skoniams, beabejo jeigu citrinos sultys naudoti saikingai;)). Tyrė turi būti naga tiršta.
7. Kai pyragas bus truputį atvėsęs, supilkite ant jo tyrelę, tik neišimkite iš formos. Palaukite, kol atvės, tada atsekite formos sienelę ir ant viršaus sudėkite likusias uogas.


                                                                                                        Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą