2013 m. liepos 21 d., sekmadienis

Mieliniai blyneliai su priedu pagal skonį ;)


Taip lepinome save kažkuri vakara ;) Kadangi šį tinklaraštį susikūriau ne per seniausiai, tai kai kurie receptukai ir foto yra iš ankščiau o ne iš tos dienos kai įkeltos čia;) Taigi, mieliniai blynai su dirbtiniais raudonais bei juodaisiais ikrais, tai pat su rūkyta lašiša...





Blyneliams reikės:
500 ml pieno;
7 gr. sausų mielių;
500 gr.miltų;
1 žiupsnelis druskos;
4 šaukštai cukraus;
3 kiaušiniai;
50 gr. sviesto;
1 šaukštelis kepimo miltelių;
2 šaukštai pieno (kepimo milteliams ištirpynti);
aliejaus (blynams kepti).



Blynus gaminame taip:
1. Pieną pašildome, kad būtų truputį šiltesnis nei kūno temperatūros. Ant sausų mielių užpilame šaukštelį pieno ir sumaišome, kad ištirptų. Leidžiame mielėms šiek tiek pasėdėti dubenėlyje, kol po truputį ima atsirasti putų.
2. Miltus sumaišome su žiupsneliu druskos.
3. Pieną sumaišome su cukrumi ir kiaušiniais.
4. Kai mielės jau truputį pradeda veikti, tai yra burbuliuoti, pasidengia tokia balsva puta ir skleidžia mielių kvapą, jas supilame i pieną su cukrumi, išmaišome. Tada suberiame miltus ir išmaišome. Dubenį su tiršta (bet ne per tiršta!) tešla uždengiame švariu rankšluostuku ir padedame šiltai bent vienai valandai. Po valandos ji turėtų būti jau pakilusi, minkšta ir iškorėjusi.
5. Išlydome sviestą. Kepimo miltelius ištirpdę poroje šaukštų pieno, sumaišome su sviestu.
6. Sviesto ir pieno mišinį pilame ant pakilusios tešlos ir maišome. Ji truputį nusileidžia, bet reikia gražiai išmaišyti visą sviestą. Paliekame tešlą šiltai pastovėti dar maždaug pusvalandį ir galime pradėti kepti blynus.
7. Blynus kepame gerai įkaitintoje keptuvėje, aliejaus negailime. 


Papuošimui galimi 2 variantai:
1. Su dirbtiniais raudonaisiais bei juodaisiais ikrais, krapais bei citrina.
2. Su rūkytos lašišos gabaliukais, krapais bei citrina.


Sudėjimo į lėkštę eiga:
Dedame 2 blynelius viena ant kito, tada šaukštą grietinės ir ant viršaus mūsų norimo pagardinimo. Tiesa aš visada išspaudžiu truputį citrinos sulčių ant papuoštu blyneliu.




Skanaus!






Mielinių blynų recepto šaltinis iš "Metai Beatos virtuvėje" knygos.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą