2013 m. liepos 23 d., antradienis

Šviežių voveraičių sriuba...


Voveraitės... koks nuostabus vasaros atributas;) Be šių gėrybių neįsivaizduoju vasaros... Juk visi laukiame to momento, kai miške pradeda dygti grybai, turime galimybę atsipūsti nuo miesto rutinos, atsipalaiduoti nuo visų darbų, savo mintis dėt į šoną ir tiesiog grožėtis gamta;) 
O tuo labiau, kaip smagu, kad poilsį ir atsipalaidavimą galime susieti su naudingu laiko praleidimu - grybų ir uogų rinkimu. Tai gi, pati elementariausia voveraičių sriuba, nereikalaujanti nei daug laiko, nei įmantriausių produktų.






Reikės:
šviežių voveraičių (kiekis priklauso nuo to, kiek daug grybukų norite matyti savo sriuboje);
2-3 didesnės bulvės;
2 morkos;
1 didelis baltas svogūnas (tačiau galite naudoti ir paprasta);
3-4 skl česnako;
50 gr. sviesto;
druska, pipirai;
lauro lapas; 
2 vnt kvapniųjų pipirų;
gerą saują šviežių krapų.









Gaminimas:
1. Voveraites apvalome ir išplauname. Didesnes supjaustome, o mažesnes paliekame esamo dydžio, juk taip bus skaniau ir įdomiau valgyti ;).
2. Nuskutame bulves ir supjaustome nedideliais kubeliais, dedame į puodą, užpilame vandeniu ir pastatome ant ugnies.
3. Tuo tarpu, nulupame svogūną ir supjaustome, tą pati padarome su morkom ir česnaku.
4. Įkaitiname keptuvę, išlydome sviestą ir sudedame mūsų gėrybes - supjaustytas morkas, svogūnus bei pasmulkintą česnaką. Truputėli pasūdome ir pagardiname pipirais. Kepame iki tol, kol viskas suminkštės ir įgaus lengvo rudumo atspalvį. 
5. Grįžtant prie puodo, kai užvirs vanduo su bulvėmis, pasūdome ir sumažiname ugnį, verdame maždaug 15-20 min, tada suporuojam į puodą voveraites ir vėl gi paliekame virti ant nedidelės ugnies.
6. Kai jau išvirs mūsų bulvytės ir grybukai, tada keptuvės turinį perkraustome į duodą, paragaujame ar užtenka druskos, jeigu ne, tai pasūdome. Tai pat įdedame lauro lapą, kvapniuosius pipirus, ir pasmulkintus šviežius krapus.


Mes valgome, pagardinus grietinę.



Skanaus!







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą