2013 m. rugpjūčio 27 d., antradienis

Kugelio pusbrolis



Kažkurį vakarą turėjom pasisėdėjimą Belmonto lauko kavinukei... grožėjomės krioklių, upės gaiva. 
Ir pastebėjome vieną dalyką, beveik ant kiekvieno staliuko buvo po kugelio porcija. 
Susigundėm ir mes;)) Likome patenkinti, buvo tikrai skanu! 
Tačiau grižus namo supratome, kad norime dar, bet jau naminio kugelio;) 
Taigi, Jūsų dėmesiui kugelio pusbrolis.





Bulvių masei reikės:
7-8 didesnių žalių bulvių;
1 balto svogūno;
2-3 skil česnako;
pusė stiklinės karšto pieno;
1 kiaušinio;
druskos, pipirų.

Įdarui reikės:
150 g maltos kalakutų krutinėlių mesos;
1 svogūno;
2 skil česnako;
5 vnt pievagrybių;
1 kiaušinio;
šaukšto miltų;
druskos, pipirų;
saujos tarkuoto Džiūgo.


Padažui reikės:
geros saujos lašinukų;
1 svogūno;
šaukšto miltų;
saujos pasmulkintų petražolių;
3 gerus šaukštus grietinės;
pusė stiklinės grietinėlės;
pusė stiklinės pieno;
pipirų.




Gaminimas:
Įdaro paruošimas
1. Pasmulkinti svogūną, česnaką bei pievagrybius. Visą tai sudėti į maltą kalakutų krutinėlių mėsą.
2. Įdėti miltų, įmušti kiaušinį, pagardinti druska ir pipirais. Viską gerai išmaišyti.


Bulvių paruošimas
1. Pertrinti bulves, svogūną bei česnaką.
2. Į gautą masę įmušti kiaušinį ir įpilti puse puodelio karšto pieno, pagardinti druska bei pipirais viską gerai išmaišyti.


1. Įkaitiname orkaitę 160 laipsniu.
2. Į karščiui atsparų indą sudedame pusę bulvių masės, tada įdarą, pabarstome Džiūgu ir sudedam likusią bulvių masę.
3. Pašauname į orkaitę, ir kepame apie 40-50 min, kaip visada sakau, reikia stebėti;)
4. Tuo tarpu, kol kepasi mūsų kugelis, paruošiame padažą.
5. Į įkaitintą keptuvę sudedame lašinukus, gražiai supjaustytą svogūną, ir kepame ant silpnos ugnies.
6. Kai jau šoninė riebaliukus paleidusi, svogūnai suminkštėję beriame šaukštą miltų ir išmaišome. 
7. Įpilame grietinėlę bei pieną ir vėl viską gerai išmaišome. Turi sutirštieti.
8. Tada įdedame grietinės, pasmulkintus žalūmynus bei pagardiname pipirais, dar pamaišome ant silpnos ugnies ir vuolia;)


Kadangi aš kepiau apvalioje formoje tai mes kugelį pjaustėme kaip pyragą, trikampiukais;)
Ant viršaus padažiuko, stiklinę kefyro ir gaunasi puiki vakarienė!

Skanaus!

























Vyruko porcija;)


Mano porcija;)

3 komentarai:

  1. bet taip suprantu, kad bulves tarkavot stambesnia tarka? nes kitaip tešla skystoka būtų.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. stai butent siame recepte esu parodziusi kokia tarka naudoju http://inesosvirtuve.blogspot.com/2013/08/bulviniai-blynai-karunuoti-varskes.html , ji nera stambi, tarkuoja tokiom plonom juostelem, taciau sultims issileidus gaunasi tinkama mase;)

      Panaikinti