2013 m. rugpjūčio 21 d., trečiadienis

Cannelloni su kalakutų krutinėlių mėsa


Cannelloni - jie tiesiog nuostabus;) O jau įdarų įvairovė... neturinti ribų!
Šį kartą dariau su malta kalakutų krutinėlių mėsa, na ir beabejo daug visokiausių priedų;))




Reikės:

Įdarui
1 pakelio Cannelloni makaronų;
apie 500 g. maltos kalakutų krutinėlių mėsos;
1 didelį baltą svogūną;
2 morkas;
2-3 skil šviežio česnako;
gerą saują šviežių krapų bei petražolių;
1 kiaušinio;
gerą saują tarkuoto sūrio;
2-3 šaukštai virinto vandens.

Baltajam padažui
30 g sviesto;
1 kupinas šaukštas miltų;
200 ml pieno;
200 ml grietinėlės;
druskos;
25 g fermentinio sūrio;
25 g tarkuoto Džiūgo.

Raudonajam padažui
mažos skardinės pomidorų savo sultyse (būtinai smulkintų);
2-3 skil česnako;
druskos;
nepilnas šaukštas raudono sauso vyno.





Gaminimas:
1. Svogūną supjaustyti, morkas sutarkuoti ant smulkios tarkos, česnaką pasmulkinti.
2. Į krutinėlių faršą įdėti svogūną, morkas, česnaką, pasmulkintus krapus bei petražoles. Pagardinti druska bei pipirais. Įmušti kiaušinį ir viską gerai išmaišyti. Tada įpilti 2-3 šaukštus vandens (turite stebėti, kiek reikia vandens, kad negautumėte per skystos masės) ir pabaigai įdėti saują tarkuoto sūrio. Dar syki viską gerai išmaišome ir paliekame ramybėje.
3.Pereinam prie raudonojo padažo gamybos
  • Pasmulkintą česnaką sumaišome su pomidorais savo sultyse, pagardiname druska ir įpilame nepilną šaukštą sauso raudono vyno. Viską gerai išmaišome.

4. Tuo tarpu, kol darėme raudonąjį padažiuką, mesa spėjo pailsėti ir galime jau ją pripildyti cannelloni makaronus.
5. Tada į karščiui atsparu indą įpilame raudono padažo ir ant jo išdedame įdarytus makaronus.
6. Įkaitiname orkaitę 170 laipsnių
7. Gaminame baltąjį padažą
  • Nedideliame puode ištirpiname sviestą. Įdedame šaukštą miltų ir pamaišome. Puodą laikome ant nedidelės ugnies ir susipilame pieną bei grietinėlę. Tada ugnį padidiname ir maišome, kol padažas sutirštės.
  • Įberiame žiupsnelį druskos ir tarkuotą sūrį. Pamaišome , kad jis ištirptų. Padažas turi būti tirštokas, bet ne sušokti į gumulus. Jį naudojame dar šiltą, nes vėsdamas tirštėja.
8. Ant įdarytų cannelloni supilame baltąjį padažą. Ant viršaus sudedame supjaustytus pievagrybius ir pašauname į orkaitę. Kepsime maždaug 30-35 min, reikia stebėti.
9. Tuo tarpu pasmulkiname krapus bei petražoles pabarstymui. 
10. Kai jau cannelloni bus beveik iškepę, tada pabarstome žalumynais ir dar pakepam 5-7 min.



Ir...... TaadAAAmm!!! Skanaujame;) 
Geriausiai ir puikiausiai prie šio patiekalo tinka taurė gero vyno... bet rimtai gero, o ne kokios nesąmonės;)))

Skanaus!








































Komentarų nėra:

Rašyti komentarą