2013 m. rugpjūčio 15 d., ketvirtadienis

Bulviniai blynai karūnuoti varškės kremu ir ikrais

Mano Facebook puslapis čia


mm bulviniai blynai iš šviežių bulvių...;)) skanumėlis!
Puikiai tinka ir pietums ir vakarienei. Mes šį kartą, tai skanavome per vakarienę.
Tiesa, aš naudojau tą tarką, kuri pjauna plonom juostelėm, o ne tą, kurį pertrina bulves.
Žodžiu apačioje įmečiau peiliukų foto.




Bulviniams blynams reikės:
5-7 didesnių bulvių;
pusę didesnio balto svogūno;
3 skil. česnako;
1 kiaušinio;
1 šaukšto miltų;
druskos, pipirų;
aliejaus kepimui.


Varškės kremui reikės:
apie 100 g šlapios varškės;
apie 100 g sausos varškės;
saują krapų;
šaukštą grietinės;
1 skil česnako;
druskos.


Papuošimui reikės:
Rauduonujų bei juodujų ikrų.



Gaminimas:
1. Pertrinti bulves, svoguną bei česnako skilteles.
2. Į gautą masę įmušti kiaušinį, išmaišyti. Tada įdėti šaukštą miltų. Pagardinti druska bei pipirais. 
3. Įkaitiname keptuvę, įpilame aliejaus, sulaukiame kol įkais ir kepame blynelius.
4. Tuo tarpu paruošiame varškės kremą.
5. Varškes pertriname šakutės pagalba, įdedame grietinės, druskos, krapų, pasmulkintą česnako skiltelę ir gerai viską išmaišome iki vientisos masės.
6. Ikrus aš sumaišiau 1:1.

Karūnavimas tokia tvarka:
Sudedame kelis blynelius viens ant kito, tada kelis šaukštus varškės kremo ir pabarstome ikrų ant viršaus.


Man tokie patiekaliukai laaabai patinka!!!
Spalvota, gražu, ir begalo skanu;)))
Rekomenduoju visiems, gaminimas užima nedaug laiko, o ir produktai papraščiausi.


Skanaus!

Štai kokius peiliukus naudojau bulvių pertrinimui.









Komentarų nėra:

Rašyti komentarą