2013 m. rugpjūčio 1 d., ketvirtadienis

Maži mascarponės desertukai...


Kai dariau Tiramisu man liko keli "geri" šaukštai Mascarponės. Kadangi pats Tiramisu išgaravo itin greit, tai nusprendžiau pasidaryti tokius mažus deserčiukus;)






Reikės:
mascarponės sūrio (kiekis priklauso nuo to tiek desertų norite padaryti, mano atveju turėjau 2 "gerus" šaukštus);
cukraus 2-3 šaukštai;
trintų uogų masėj reikia po "gerą" saują aviečių, trešnių ir šilauogių;
uogų sluoksniavimui;
3-4 vnt damų pirštelių;
trečdalis banano;
1 šaukštelį balto saldaus vyno;
kakavos pabarstymui.






Gaminimas:
1. Uogas pertriname su cukrumi, aš tam naudojau blenderį. Įpilame šaukštelį vyno ir paliekame ramybėje.
2. Mascarponės sūrį lengvai paplakame !tačiau tik lengvai!;
3. Na ir sluoksniuojame į kokį permatomą indą (aš dariau į taures) : 
  • Šaukštą trintų uogų;
  • Pabarstyti pasmulkinta "damų" pirštelį;
  • Truputį mascarponės;
  • Įdėti uogų, banano;
Ir kartojame, tiek kartu kiek norite;)
Viršūnę papuošiame, pabarstome kakava. Pašauname į šaldytuvą porai valandų ir skanaujame;) 



Skanaus!

















Komentarų nėra:

Rašyti komentarą