2013 m. rugpjūčio 9 d., penktadienis

Cezaris be vištienos...;)


Vasaros sezonu salotas savo lėkštėje matau kiekviena diena;) Smagu! Begalo jas mėgstu. 
O ir pasirinkimas itin didelis.... Jau tikrai galima rinktis pagal nuotaiką;) 
Taigi, kaip sakau Cezaris be vištienos.




Reikės:
salotų lapų;
4 vnt vyšninių pomidorų;
1 agurko;
žalūmynų;
geros saujos skrebučių;
šaukšto tarkuoto Džiūgo;
druskos, pipirų.


Padažui reikės:
(aš viską dedu iš akies, todėl nurodyti tiksliai kiek ko, negaliu...)
alyvuogių aliejaus;
balto vyno acto;
saulėgrąžų aliejaus;
medaus;
1 skil. česnako.



Gaminimas:
1. Viską išplauname šaltu vandeniu. 
2. Pomidorus perpjauname į 4 dalys, agurką supjaustome griežinėliais. 
3. Salotas suplėšome. Pasūdome bei pagardiname pipirais. Įdedame skrebučių.


Padažo gaminimas:
1. Alyvuogių aliejų suporuojame su balto vyno actu, lengvai paplakame šakute. 
2. Įdedame medaus ir saulėgrąžų aliejaus, vėl paplakame. 
3. Pabaigoje įdedame pasmulkintą česnaką ir gerai išmaišome.

Salotas užpilame padažu ir išmaišome.


Skanaus!










Komentarų nėra:

Rašyti komentarą