2013 m. rugpjūčio 28 d., trečiadienis

Mascarponės vyniotinis su braškėmis



Užsimaniau vyniotinio... Kuršėnų, man nepatinka... o ir norėjau naminio ne pirktinio;)
Kadangi liko mascarponės ir braškių, po  "Mascarponės torto su braškėmis" gaminimo , 
tai nusprendžiau išnaudoti tai, ką turiu;)
Miltai, kiaušiniai, juodas šokoladas - mūsų namuose visada yra, reikėjo dapirkti vos kelis produktus.
Gaminasi labai greitai ir tikrai lengvai;)
Vienintelis dalykas, kuris užima laiko, tai žėlė paruošimas, ją dariausi iš vakaro. 
Žodžių pereinam prie ingridientų ir gaminimo eigos;)




Reikės:

Biskvitui
4 kiaušiniai;
4 valg. š. cukraus;
4 valg. š. miltų.

Kremui
250 g. Mascarponės;
apie 70 ml grietinėlės;
1 arb. š. vanilinio cukraus;
apie 50 gr. balto šokolado;
geros saujos braškių skonio žėlė (jau paruoštos ir pasmulkintos mažais gabaliukais).

Pertepimui
30 ml espresso kavos;
1 arb. š. kavos likerio.

Papuošimui
100 g. juodo šokolado
saujos migdolų drožlių;
6-8 šviežių braškių.





Gaminimas:
1. Iš vakaro pasidarom braškių skonio žėlė.  Aš dariausi visą pakelį, tačiau vyniotiniui reikia tik geros saujos, likusią žėlę galėsite suvalgyti su išplakta grietinėle.
2. Ryte darbą pradedame nuo biskvito paruošimo:
  • trynius atskirti nuo baltymų;
  • trynius išsukti su cukrumi iki baltumo, įmaišyti miltus;
  • baltymus išplakti iki standžių pūtų ir atsargiai įmaišyti į tešlą;
  • kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi ir užpilti tešlą;
  • orkaitę įkaitinti 200 laipsnių;
  • pašaunam mūsų biskvitą ir kepame apie 10 min;
  • išėmus atsargiai nulupti nuo popieriaus, ir biskvitą suvynioti į medvilninį rankšluostį;
  • paliekame ramybėje, kol paruošime kremą.
3. Mascarponę išmaišome su cukrumi.
4. Iki standžių pūtų išplakame grietinėlę ir įmaišome ją į mascarponę.
5. Garų vonelėje išlydome baltą šokoladą, truputi ji atvėsiname ir įmaišome į kremą.
6. Tada sumaišome kavą su kavos likeriu.
7. Biskvitą išsukame iš rankšluoščio, ir su konditerinio teptuko pagalba sudrėkiname visą biskvitą kavos ir likerio paruoštu skysčiu. Aptepame kremu, pabarstome pasmulkintos žėlė ir vėl susukame, gražiai formuojant. Ir dedame į šaldytuvą, kol paruošime papuošimą.
8. Braškes supjaustome, juodą šokoladą išlydome garų vonelėje, migdolų drožles paskrudiname keptuvėje (be jokio aliejaus, tiesiog ant sausos keptuvės ir minimalios ugnies).
9. Tada iš šaldytuvo ištraukiame vyniotinį, apipilame jį išlydytų šokoladų, sudedame braškes ir pabarstome migdolų drožlėm. Dar padedame į šaldytuvą kokiai valandai.


irrr...... skanaujame!!!
Na jau labai skanus.... net negalvojau, kad toks bus;))
Lengvas... burnoje tirpstantis.... mmmmm
REKOMENDUOJUUUU;))


SkanausS!

























Komentarų nėra:

Rašyti komentarą