2013 m. rugpjūčio 2 d., penktadienis

Grietinėlėje troškintų baravykų sriuba


Sėdžių kavinėje, laukiu, kol nukirps mano keturkojį vaiką ir gaunu sms nuo tėčio. 
Atidarau, o ten... 




... štai toks vaizdelis;))) be abejo skambinu ir perspėju, kad atvažiuosiu kelis nugriebti;)
Važiuojant namučio su laimikių, galvojau ką gi norėčiau pasigaminti iš jų. Ir čia sumasčiau grietinėlėje troškintų baravykų sriubytę.






Reikės:
baravykų (supjaustytų pas mane gavosi beveik pusė puodo, kuriame ketinau virti sriubą);
2 morkos;
1 didelį svogūną (aš naudojau baltą);
2-3 didesnių bulvių;
4-5 skil česnako;
300 ml grietinėles;
"gerą" saują šviežių krapų ir petražolių;
50 gr sviesto;
2 šaukštai miltų;
druskos, pipirų.






Gaminimas:
1. Grybus nuvalyti, išplauti ir supjaustyti. Tą patį padaryti su bulvėm, morkom ir svogūnų. Česnaką pasmulkinti.
2. Įkaitiname keptuvę, išlydome sviestą ir sudedame supjaustytas morkas, svogūną bei česnaką.
3. Kai daržovės pasikeps kokias 3 min, sudedame supjaustytus baravykus ir paliekame pasitroškinti 15-20 min, kart nuo karto pamaišant.
4. Tada į puodą sudedame supjaustytas bulves, užpilame vandeniu ir pastatome ant ugnies. Kai vanduo užvirs, nuimame pūtas ir pasūdome. Sumažiname ugnį, ir paliekame virti.
5. Grįžtame prie keptuvės, visą grybų troškinį pasūdome ir pagardiname pipirais. Įdedame 2 šaukštus miltų, viską gerai išmaišome. Tada iš puodo kur verda bulvės "nufirinam" 2-3 šaukštus vandens, ir įpilame į keptuvę, vėl viską gerai išmaišome ir užpilame grietinėlę, paliekame dar 10 min pasitroškinti.
6. Kai visas keptuvės gėris bus pasitroškinęs, tada perkeliam ji į puodą. Pamaišome, įdedame pasmulkintus krapus bei petražoles ir dar truputi paverdame. Beja, tai puiki proga paragauti ar užtenka druskos, pipirų jeigu ne, pagardinkite;)



Mes skanavome šią sriubytę su šaukštų grietinės, 
bet iš principo užtenka ir jau esamos grietinėlės sriuboje.
Skanaus!


















Komentarų nėra:

Rašyti komentarą