Tortai torčiukai... Pastaruoju laiku labai man jų norisi;) Nors pati suvalgau tik vieną gabaliuką, bet gaminti galėčiau nuolatos. Tai vat būtent dėl to, kad gaminti man juos patinka, o suvalgyti nespėjam,
galu gale įsigijau mažą tortinę 16 cm skersmens;))
Dabar galėsiu gaminti ir nesukti sau galvos, kad atsibos ir norėsis kažko naujo.
Bet kadangi mascarponę mes pamėgom, tai kol kas dar neišbraukiam jos iš sąrašo.
Ji juk tokia lengvutė, puri, skani. Fantastika;)
Žodžių šį receptą nusižiūrėjau iš vieno be galo gero puslapio "Saulėta virtuvė" .
Tik autorė naudojo ne tortinę o tokį didesnį kepimo indą 20*30 cm.
Todėl man teko sumažinti ingridientų kiekį. Dar ji naudojo vanilinę varškę o aš pakeičiau mascarponę, būtent todėl ir pavadinau Mascarponės tortas su braškėmis;)
Reikės:
Tešlai
120 g miltų;
33 g cukraus pudros;
50 g sviesto;
1 kiaušinis;
žiupsnelis druskos.
Braškių sluoksniui
375 g šaldytų braškių;
pusė šaukštelio cinamono;
1,5 šaukštelio citrinos sulčių;
80 g cukraus;
100 g kukurūzų krakmolo.
Mascarponės sluoksniui
2 arb. š. želatinos;
4 arb. š. šalto vandens;
150 g Mascarponės;
50 g cukraus;
1 kiaušinio trynis;
pusė citrinos tarkuotos ževelės;
1,5 valg. š. citrinos sulčių;
200 g grietinėlės.
Papuošimui
Šviežių braškių;
Ištirpinto juodo šokolado.
Gaminimas:
Paruoškite torto biskvitą
1. Į dubenį persijokite miltus, druską ir cukraus pudrą.
2. Suberkite burokine tarka sutarkuotą sviestą, įmuškite kiaušinį ir užminkykite tešlą.
3. Iš išminkytos tešlos suformuokite rutulį, įsukite jį į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą 1-2 valandoms.
4. Kepimo popieriumi išklokite 16 cm skersmens tortinę. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių.
5. Iš šaldytuvo išimtą tešlą iškočiokite ir išklokite ja kepimo indo dugną. Keliose vietose subadykite šakute.
6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 min, kol gražiai pagels, tada išimkite ir atvėsinkite.
Paruoškite braškių sluoksnį
1. Puode sumaišykite šaldytas braškes, cinamoną, citrinos sultis, cukrų ir kukurūzų krakmolą.
2. Nuolat maišydami kaitinkite ant silpnos ugnies, kol braškės atitirps, o masė ims tirštėti.
3. Kai braškių masė taps džemo konsistencijos, nuimkite nuo ugnies.
4. Išvirtą braškių džemą tolygiai paskleiskite ant iškepto torto pagrindo.
Paruoškite Mascarponės sluoksnį
1. Želatiną užpilkite vandeniu ir išbrinkinkite.
2. Mascarponę sumaišykite su cukrumi, kiaušinio trynių, citrinos sultimis ir tarkuota žievele.
3. Želatiną ištirpinkite ant garų vonelės (tik neužvirkite!), šiek tiek ataušinkite. Tada į ataušintą želatina įdėkite šaukštą mascarponės ir išmaišykite, jeigu viskas gerai ir želatina su varškės mase nesusisuko, tada želatiną įmaišykite su visa mascarponės mase.
4. Grietinėlę išplakite iki standžių putų ir įmaišykite ją į mascarponę.
5. Paruoštą mascarponės sluoksnį tolygiai užpilkite ant braškių sluoksnio ir dėkite į šaldytuvą nakčiai.
Paruoškite šokoladą papuošimui
Šokoladą lydžiau ir "ale" drugelį bandžiau daryti pagal šią nuorodą . Tai buvo mano pirmas žaidimas su šokoladų, pabandžiau, dabar žinau kas tai yra ir galėsiu tobulintis;) o tobulintis tikrai reikia;))))
Per naktį sustingusį tortą dekoruojame išlydytų šokoladų, kokias nors šokoladiniais drugeliais ar gėlytėm (čia jau priklauso nuo gebėjimų;)) bei šviežiomis braškėmis. Įdedame į šaldytuvą dar kokiai valandai ir skanaujame;))
Mums patiko laaabai;)))
.... mm prie rytinės kavytės iš vis pasaka!
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą