2013 m. rugpjūčio 13 d., antradienis

Nekeptas mascarponės sūrio tortas su KitKat tvorele...


Tie gimtadieniai... Atrodo ir nesu sena, tik 21 sukako o švęsti visiškai jau nesinori;)
Matyt kiekvienas sensta savaip... Paklausite manęs, prie ko čia tavo gimtadienis? O gi šį torčiuką (kurio receptas ir nuotraukos apačioje) dariau šeimynos susibūrimo proga, tai yra mano gimtadienio proga. 
Didelių balių mes nedarome, todėl reikėjo kažko ramiam pasisėdėjimui.
Močiūtės firminiai cepelinai! Po velniu, niekur kitur tokių skanių nesu valgiusi... 
Jie idealus!!! Atkartoti niekaip nepavyksta;/ Na o iš manęs torčiukas ir užkandžiai;)
Taigi, nekeptas mascarponės sūrio tortas su KitKat tvorele.






Reikės:

Pagrindui
360 gr klasikinių Selga sausainių;
150 gr sviesto.

Kremui
500 gr mascarponės sūrio;
200 ml grietinėlės;
1 šaukštelio imbierinio-vanilinio cukraus;
150 gr cukraus;
20 gr želatinos.

Puošimui
Kakavos;
50 ml grietinėlės;
7 pakelių KitKat šokoladukų;
Braškių;
apie 1,5 m raudonos juostelės.






Gaminimas:
1. Visų pirmą, želatiną suberiame į indelį ir užpilame 100 ml vandens. Paliekame gerai valandai, kad išbrinktų.
2. Tada pradedam ruošti torto pagrindą: sutrupinu sausainius, jų trupinius sudedu į smulkintuvą, sumalu iki mažų trupinėlių.
3. Toliau išlydome sviestą, ir dar šiltą užpilame ant sausainių trupinukų, viską gerai išmaišome.
4. Tada į kepimo formą BŪTINAI su atsegamais šonais, suberiame gautą masę. Šaukšto pagalba trupinius tolygiai paskirstau ir prispaudžiu. Pastatome į šaldytuvą, tol kol ruošime sūrio kremą.
5. Per tą laiką želatina ne tik išbrinko, bet ir vos pakietėjo, bet tai ne bėda. Suverčių ją į indą ir pašildau ant silpnos ugnies iki užvirimo, !TAČIAU NEUŽVIRIAM! Tada nukeliu nuo viryklės ir leidžiu atvėsti.
6. Kol želatina vėsta, išplaku grietinėlę su cukrumi bei imbieriniu-vaniliniu cukrumi.
7. Įdedame mascarponės sūrį ir viską gerai išmaišome mikserio pagalba.
8. Tada atvėsusia želatiną supilam į masę ir vėl gerai išmaišome, tai darome ganėtinai greitai.
9. Ištraukiu iš šaldytuvo sukietėjusį torto pagrindą, ant jo sukraunu įdaro masę, tolygiai paskirstau, išlyginu paviršių ir apibarstau kakava (su sietelio pagalba). Dabar beliko pastatyti į šaldytuvą nakčiai.

Ryte:
1. Išplakame 50 ml grietinėlės su cukrumi, įdedame šaukštą kakavos ir išmaišome.
2. KitKat šokolodukus perpjauname per puse.
3. Išimam torčiuką iš šaldytuvo, atsegam atsegamuosius formos šonus.
4. Ir torto šonus aptepame suplakta grietinėle.
5. Sustatote KitKat lazdeles. Visą tortą apvyniojame juostele ir užrišam bantuką.
6. Torčiuko viršų papuošiame supjaustytomis braškėmis. Kaip - fantazijos reikalas;) Ir vėl į šaldytuvą, kokiom 2 val.


Ir...... taip ilgai lauktas momentas, bet ne dar nevalgom;/ Supakuojam užkandžius bei tortuką ir važiuojam pas močiūtę:) Sulaukiam visų, ir pradedam nuo močiūtės cepelinų... Ką ten ir be pridursi. Tiesiog NUOSTABUS!!! 
Ir pabaigoje torčiukas... atestacija praejo! Tikrai gaminsiu jį ir dar ne syki;)))

















































Komentarų nėra:

Rašyti komentarą