Tokius įdarytus lietinius daro tikrai kiekviena šeimininkė. Gali skirtis pats lietinių receptas, tačiau iš esmės jis bus panašus. O jau kas liečia įdarą... tai čia vien fantazijos reikalas;) Galima daryti ne vien saldžius lietinius, bet ir su mesytę, ar tai su daržovėmis, žodžiu....;) Taigi, aš lietinius darau pagal šį receptą:
Lietiniams pasigaminti reikės:
2 kiaušiniai;
2 šaukštai aliejaus;
1 šaukštas cukraus;
1 žiupsnelis druskos;
600 ml vandens;
350 gr. miltų;
aliejaus lietiniams kepti.
Gaminimas:
1. Kiaušinius lengvai išplakame su 2 šaukštais aliejaus, cukrumi ir druska.
2. Į dubenį su kiaušinių plakiniu įpilame trečdalį vandens ir sumaišome. Suberiame visus miltus ir išmaišome tešlą - ji turi būti pakankamai tiršta. Tada po truputį supilame likusį vandenį ir maišydami tešlą suskystiname.
3. Kepame lietinius gerai įkaitintoje keptuvėje. Negalima perkepti, jie turi išlikti elastingi ir minkšti, nes į juos vyniosime įdarą.
Įdarui pasigaminti reikės:
250 gr. šlapios varškės;
250 gr. sausos varškės;
saują džiovintų papajų;
saują džiovintų ananasų;
1 šaukštą cukraus;
1 gerą šaukštą grietinės.
Gaminimas:
Varškę sudedame į vieną dubenį, ten pat sudedame pasmulkintus papajus, ananasus, cukrų bei grietinę. Viską gerai išmaišome. Ir galime sukti blynelius. Formą galite daryti kokia norite.
Skanaus!
Lietinių šaltinio receptas iš "Metai Beatos virtuvėje" knygos.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą